Docenten

Gegarandeerde kwaliteit

Hoogstaande en erkende kwaliteit wordt gewaarborgd door de inzet van gediplomeerde- en gerenommeerde docenten die op het hoogste niveau in de Nederlandse muziekindustrie meedraaien. Kortom: het docententeam heeft de passie, visie en ervaring om een creatieve broedplaats aan te kunnen bieden waar zij hun kennis, vaardigheden en ervaringen op een inspirerende manier kunnen overbrengen.

Guus Strijbosch

Guus Strijbosch

Guus studeerde basgitaar en contrabass als Docerend Musicus aan het Prins Claus Conservatorium van Groningen en heeft Klassieke theorie en geschiedenis gestudeerd aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Hij is een veelgevraagde bassist die in binnen- en buitenland van Monte Carlo tot Beiroet op vele grote podia speelt. Guus heeft o.a. gespeeld en bijdragen geleverd aan de platen van o.a.: Daniel Lohues, Johnny Gallagher, Time Bandits, Stephanie Struijk (Stevie Ann), Babette van Veen, Eelco Gelling  en vele anderen.

Lees verder

Bernard Gepken

Bernard Gepken

Bernard heeft u waarschijnlijk al vaker gehoord omdat hij regelmatig op tv en radio te zien en te horen is. Hij is werkzaam als beroepsmuzikant en singer/songwriter en Bernard werkt(e)/speelde met o.a.: Daniël Lohues, Bløf, Henny Vrienten, Herman Finkers, Rob de Nijs, Carice van Houten, Van Dik Hout, Stephanie Struijk (Stevie Ann), Typhoon, Babette van Veen, Brigitte Kaandorp, Michael Prins, Maaike Ouboter, Miss Montreal en vele anderen.

Lees verder

Niels Voskuil

Niels Voskuil

Niels heeft drums gestudeerd aan het conservatorium van Amsterdam. Hij werkt als sessiedrummer voor studio’s en verschillende bands en geeft clinics voor Masterworks en DsDrums waar hij endorser voor is. Niels heeft gewerkt met o.a.: Steve Hunt, Andy Suzuki, Ernest Tibbs, Frans Vollink en Richard Hallenbeek.

Lees verder

Martijn Deuling

Martijn Deuling

Martijn is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en werkt als docent voor een groot aantal muziekscholen in de regio waarvoor hij diverse succesvolle lesmethodes ontwikkeld heeft. Daarnaast is hij werkzaam als sessie/studio gitarist bij verschillende bands. Zo speelt Martijn bij o.a. Timebandits Unplugged, Huisband Drents Liedjes Festival, Gimme Shelter, Dilana e.a.

Lees verder

Remko Wind

Remko Wind

  Remko Wind is afgestudeerd aan het conservatorium van Zwolle. Naast het touren met o.a. Sandra van Nieuwland  is remko ook zeer actief als componist. Zo heeft hij geschreven voor theatervoorstellingen de Drentse Bluesopera en Circus in Veen evenals het schrijven van liedjes voor en met bekende artiesten als Sandra van Nieuwland.

Lees verder

Frans Vollink

Frans Vollink

Frans heeft een docerend en master opleiding gevolgd aan het conservatorium te Groningen en Zwolle. Hij werkt als bassist/componist/arrangeur voor verschillende artiesten en zijn eigen band Tristan waarmee hij een nr1 positie heeft behaald in de UK soulcharts. Frans heeft met veel grote namen gewerkt zoals Gary Husband, Eef Albers,  Marc Guillermont, Randy Brecker,  Nigel Hitchcock, Wayne Johnson, Jose de Castro, Carl Verheijen, Greg Howe, Bob Mintzer, Guthrie Govan en Steve Vai.

Lees verder

Nieuws

100.000+ youtube views voor online gitaar video Martijn Deuling.

100.000+ youtube views voor online gitaar video Martijn Deuling.

De lesvideo voor Jolene van Dolly Parton die gitaardocent Martijn Deuling maakte voor de Drentse Muziekacademie is de 100.000 views voorbij op youtube. Martijn maakt de gitaar video’s voor de website van de DMA. Als aanvulling op de video’s staan ook de TABS/bladmuziek op de website. Regelmatig worden er nieuwe video’s op de site geplaatst. Hou de site van de DMA of Martijn zijn youtubekanaal in de gaten voor nieuwste lesvideo’s.

Lees meer

Peter Kalfsbeek toegelaten aan popacademie ArtEZ in Enschede!

Peter Kalfsbeek toegelaten aan popacademie ArtEZ in Enschede!

Gitarist Peter Kalfsbeek is toegelaten aan de popacademie in Enschede. Peter heeft het vooropleidingstraject gevolgd bij DMA en gitaarlessen gehad van Martijn Deuling. Jaarlijks doen er tientallen gitaristen toelating aan muziekvakopleidingen en is er maar voor een paar plek. Daarom zijn wij trots op Peter die na hard werken is toegelaten aan de popacademie ArtEZ in Enschede.

Lees meer

Drumdocent Niels Voskuil genomineerd voor beste drummer Benelux!

Drumdocent Niels Voskuil genomineerd voor beste drummer Benelux!

Onze drumdocent Niels Voskuil is dit jaar genomineerd voor beste drummer van de Benelux in de catagoriën Rock/Dance/Funk en Fusion/World.  Alleen slagwerkers die in het afgelopen seizoen van zich deden spreken komen voor deze prijs in aanmerking.

Lees meer

Nadine Appeldoorn 3e bij finale Kunstbende 2016!

Nadine Appeldoorn 3e bij finale Kunstbende 2016!

Singer-Songwriter Nadine Appeldoorn is afgelopen zaterdag 3e geworden bij de finale van kunstbende 2016. Na een aantal voorrondes te hebben gewonnen stond Nadine afgelopen zaterdag in TivoliVredenburg. Nadine volgt gitaarlessen bij de DMA en zal volgend seizoen singer-songwriter gaan studeren aan de popacademie in Enschede.

Lees meer

Nieuw pand voor de Drentse MuziekAcademie.

Nieuw pand voor de Drentse MuziekAcademie.

Sinds maart heeft DMA een nieuw pand aan de Jules Verneweg 30 te Emmen. Een prachtig pand op een ideale locatie. 700m2 met muzikale mogelijkheden die op en top benut zullen worden. Momenteel worden de laatste werkzaamheden verricht om de leslokalen te prepareren voor het nieuwe seizoen.

Lees meer