Les Aanbod

Gegarandeerde kwaliteit

Bij de DMA kunnen cursisten diverse instrumenten leren bespelen. De lessen worden gegeven door gediplomeerde en gerenommeerde docenten die hun vak verstaan, zowel als muzikant als docent. De lessen worden op maat gemaakt waarbij er veel ruimte is voor eigen inbreng. Er is immers niets leuker dan het leren spelen door middel van de muziek die je zelf het mooist vindt. Hierbij zullen onze docenten ervoor zorgen dat onderwerpen zoals houding, techniek en theorie op een juiste wijze aangeleerd zullen worden.


Zang

Zang

Zangles is voor iedereen, jong en oud, beginner en gevorderde. Er zijn een aantal standaard lesvormen waar uit gekozen kan worden. Bij alle lesvormen is er altijd ruimte voor maatwerk. De lessen worden in ontspannen sfeer gegeven.

Lees verder

Drums

Drums

In alle muziekstijlen zijn het rhythm en de beats die de basis leggen. Drums is bij uitstek het instrument waar je al je energie kwijt kunt. Kies uit een van onze lesvormen om te leren drummen of om je vaardigheden te verbeteren. Onze docenten zorgen ervoor dat je vanaf de eerste les al muziek maakt.

Lees verder

Bas

Bas

Basgitaar legt samen met de drums de basis voor muziek maar slaat ook een brug tussen het ritme van de drums en de melodie van bijvoorbeeld Zang, gitaar en toetsen. Een belangrijke speler in elke band die alle instrumenten verbindt.

Lees verder

Gitaar

Gitaar

Op de gitaar kun je jezelf begeleiden als je zingt maar gierende gitaarsolo’s, knallende powerakkoorden spelen of gevoelig tokkelen behoort ook tot de mogelijkheden op dit instrument. Wij bieden akoestische en elektrische gitaarlessen aan voor jong en oud en op elk niveau. Ook doen wij ons best om de cursist zo snel mogelijk samen te laten spelen in bijvoorbeeld een echte band.

Lees verder

Piano/Keyboard

Piano/Keyboard

Een toetsenist is een multi-instrumentalist. Van prachtige klassieke en moderne piano partijen op een akoestische piano tot funky begeleidings partijen op de elektrische piano en tot top 40 lead partijen met prachtige effecten op de keyboard en synthesizer. De piano is ook bij uitstek een instrument om je eigen muziek te componeren.

Lees verder

Singer- Songwriter

Singer- Songwriter

Bij onze Singer- songwriter lessen leer je eigen songs schrijven of verbeteren. Je krijgt les van Bernard Gepken of Remko Wind. Zij schrijven o.a. met Maaike Ouboter, Sandra van Nieuwland en vele anderen en zullen je begeleiden van een paar aantekeningen op papier tot je eigen opname waar de school alle faciliteiten voor heeft.

Lees verder

Bandcoaching

Bandcoaching

Bij bandcoaching leer je in een band spelen. Onder begeleiding van een van onze docenten werk je naar een eindpresentatie toe voor een echt publiek in een echte live setting met licht en geluid en alles wat er bij komt kijken.

Lees verder

Ukelele/Banjo/Mandoline

Ukelele/Banjo/Mandoline

Ukelele-, banjo- of mandolinelessen zijn nu te volgen bij de DMA. Voor beginner tot professional worden de lessen gegeven door Bernard Gepken. Bernard is een ware specialist en is een veelgevraagde sessiemuzikant die met zijn Ukelele, banjo en mandoline partijen op platen van o.a. Hennie Vrienten, Stevie Ann en Daniel Lohues te horen is.

Lees verder

Nieuws

100.000+ youtube views voor online gitaar video Martijn Deuling.

100.000+ youtube views voor online gitaar video Martijn Deuling.

De lesvideo voor Jolene van Dolly Parton die gitaardocent Martijn Deuling maakte voor de Drentse Muziekacademie is de 100.000 views voorbij op youtube. Martijn maakt de gitaar video’s voor de website van de DMA. Als aanvulling op de video’s staan ook de TABS/bladmuziek op de website. Regelmatig worden er nieuwe video’s op de site geplaatst. Hou de site van de DMA of Martijn zijn youtubekanaal in de gaten voor nieuwste lesvideo’s.

Lees meer

Peter Kalfsbeek toegelaten aan popacademie ArtEZ in Enschede!

Peter Kalfsbeek toegelaten aan popacademie ArtEZ in Enschede!

Gitarist Peter Kalfsbeek is toegelaten aan de popacademie in Enschede. Peter heeft het vooropleidingstraject gevolgd bij DMA en gitaarlessen gehad van Martijn Deuling. Jaarlijks doen er tientallen gitaristen toelating aan muziekvakopleidingen en is er maar voor een paar plek. Daarom zijn wij trots op Peter die na hard werken is toegelaten aan de popacademie ArtEZ in Enschede.

Lees meer

Drumdocent Niels Voskuil genomineerd voor beste drummer Benelux!

Drumdocent Niels Voskuil genomineerd voor beste drummer Benelux!

Onze drumdocent Niels Voskuil is dit jaar genomineerd voor beste drummer van de Benelux in de catagoriën Rock/Dance/Funk en Fusion/World.  Alleen slagwerkers die in het afgelopen seizoen van zich deden spreken komen voor deze prijs in aanmerking.

Lees meer

Nadine Appeldoorn 3e bij finale Kunstbende 2016!

Nadine Appeldoorn 3e bij finale Kunstbende 2016!

Singer-Songwriter Nadine Appeldoorn is afgelopen zaterdag 3e geworden bij de finale van kunstbende 2016. Na een aantal voorrondes te hebben gewonnen stond Nadine afgelopen zaterdag in TivoliVredenburg. Nadine volgt gitaarlessen bij de DMA en zal volgend seizoen singer-songwriter gaan studeren aan de popacademie in Enschede.

Lees meer

Nieuw pand voor de Drentse MuziekAcademie.

Nieuw pand voor de Drentse MuziekAcademie.

Sinds maart heeft DMA een nieuw pand aan de Jules Verneweg 30 te Emmen. Een prachtig pand op een ideale locatie. 700m2 met muzikale mogelijkheden die op en top benut zullen worden. Momenteel worden de laatste werkzaamheden verricht om de leslokalen te prepareren voor het nieuwe seizoen.

Lees meer