Vooropleidingstraject

Het onderscheidend vermogen van de DMA is het vermogen om toekomstige beroepsmusici op te leiden middels een vooropleidingsaanbod voor elke MBO- en HBO-muziekopleiding in Nederland en buitenland.

Als je van muziek je vak wilt maken, moet je beschikken over talent en specifieke vaardigheden zoals speeltechniek, een muzikaal gehoor en theoretische kennis. Als je een vooropleidingstraject volgt bij de DMA helpen wij je deze vaardigheden ontwikkelen onder professionele begeleiding.


 

Toelating

Toelating

Voordat je een toelatingsexamen mag doen, vragen veel conservatoria of andere muziekvak opleidingen om een portfolio met daarin opnames van jezelf en ervaring informatie. De DMA heeft uitgebreide opnamefaciliteiten in huis en heeft de mogelijkheid om onze leerlingen een wekelijks podium te bieden voor publiek in een professionele setting. Hierdoor kunnen wij onze leerlingen ondersteunen om een zo goed mogelijke portfolio te maken. Een toelatingsexamen aan een muziekvakopleiding bestaat uit twee delen: een praktisch en een theoretisch deel. Met extra lessen in het vooropleidingstraject voorziet de DMA hier in.


Theorie en gehoortraining

Theorie en gehoortraining

Theoretische kennis en een goed muzikaal gehoor zijn essentieel voor een conservatorium studie. Tijdens de vooropleiding krijg je extra theorie en solfège (gehoortraining) lessen. Tijdens deze lessen werk je stelselmatig toe naar een toelating aan het conservatorium of popacademie.


Hoofdvak

Hoofdvak

Om je voor te bereiden op een muziekvakopleiding zal tijdens je hoofdvak theorie toegepast worden. Je werkt toe naar een technisch speelniveau die passend is bij het toelatingsniveau van een muziek opleiding naar keuze.


Door inzet van gediplomeerde- en gerenommeerde docenten en het faciliteren van opname mogelijkheden en een live podium, bieden wij onze leerlingen een perfecte leeromgeving om zich voor te bereiden op een muziekvak opleiding.