Vooropleidingstraject

Het onderscheidend vermogen van de DMA is het vermogen om toekomstige beroepsmusici op te leiden middels een vooropleidingsaanbod voor elke MBO- en HBO-muziekopleiding in Nederland en buitenland.

Als je van muziek je vak wilt maken, moet je beschikken over talent en specifieke vaardigheden zoals speeltechniek, een muzikaal gehoor en theoretische kennis. Als je een vooropleidingstraject volgt bij de DMA helpen wij je deze vaardigheden ontwikkelen onder professionele begeleiding.


 

Toelating

Toelating

Voordat je een toelatingsexamen mag doen, vragen veel conservatoria of andere muziekvak opleidingen om een portfolio met daarin opnames van jezelf en ervaring informatie. De DMA heeft uitgebreide opnamefaciliteiten in huis en heeft de mogelijkheid om onze leerlingen een wekelijks podium te bieden voor publiek in een professionele setting. Hierdoor kunnen wij onze leerlingen ondersteunen om een zo goed mogelijke portfolio te maken. Een toelatingsexamen aan een muziekvakopleiding bestaat uit twee delen: een praktisch en een theoretisch deel. Met extra lessen in het vooropleidingstraject voorziet de DMA hier in.


Theorie en gehoortraining

Theorie en gehoortraining

Theoretische kennis en een goed muzikaal gehoor zijn essentieel voor een conservatorium studie. Tijdens de vooropleiding krijg je extra theorie en solfège (gehoortraining) lessen. Tijdens deze lessen werk je stelselmatig toe naar een toelating aan het conservatorium of popacademie.


Hoofdvak

Hoofdvak

Om je voor te bereiden op een muziekvakopleiding zal tijdens je hoofdvak theorie toegepast worden. Je werkt toe naar een technisch speelniveau die passend is bij het toelatingsniveau van een muziek opleiding naar keuze.


Door inzet van gediplomeerde- en gerenommeerde docenten en het faciliteren van opname mogelijkheden en een live podium, bieden wij onze leerlingen een perfecte leeromgeving om zich voor te bereiden op een muziekvak opleiding.

Nieuws

100.000+ youtube views voor online gitaar video Martijn Deuling.

100.000+ youtube views voor online gitaar video Martijn Deuling.

De lesvideo voor Jolene van Dolly Parton die gitaardocent Martijn Deuling maakte voor de Drentse Muziekacademie is de 100.000 views voorbij op youtube. Martijn maakt de gitaar video’s voor de website van de DMA. Als aanvulling op de video’s staan ook de TABS/bladmuziek op de website. Regelmatig worden er nieuwe video’s op de site geplaatst. Hou de site van de DMA of Martijn zijn youtubekanaal in de gaten voor nieuwste lesvideo’s.

Lees meer

Peter Kalfsbeek toegelaten aan popacademie ArtEZ in Enschede!

Peter Kalfsbeek toegelaten aan popacademie ArtEZ in Enschede!

Gitarist Peter Kalfsbeek is toegelaten aan de popacademie in Enschede. Peter heeft het vooropleidingstraject gevolgd bij DMA en gitaarlessen gehad van Martijn Deuling. Jaarlijks doen er tientallen gitaristen toelating aan muziekvakopleidingen en is er maar voor een paar plek. Daarom zijn wij trots op Peter die na hard werken is toegelaten aan de popacademie ArtEZ in Enschede.

Lees meer

Drumdocent Niels Voskuil genomineerd voor beste drummer Benelux!

Drumdocent Niels Voskuil genomineerd voor beste drummer Benelux!

Onze drumdocent Niels Voskuil is dit jaar genomineerd voor beste drummer van de Benelux in de catagoriën Rock/Dance/Funk en Fusion/World.  Alleen slagwerkers die in het afgelopen seizoen van zich deden spreken komen voor deze prijs in aanmerking.

Lees meer

Nadine Appeldoorn 3e bij finale Kunstbende 2016!

Nadine Appeldoorn 3e bij finale Kunstbende 2016!

Singer-Songwriter Nadine Appeldoorn is afgelopen zaterdag 3e geworden bij de finale van kunstbende 2016. Na een aantal voorrondes te hebben gewonnen stond Nadine afgelopen zaterdag in TivoliVredenburg. Nadine volgt gitaarlessen bij de DMA en zal volgend seizoen singer-songwriter gaan studeren aan de popacademie in Enschede.

Lees meer

Nieuw pand voor de Drentse MuziekAcademie.

Nieuw pand voor de Drentse MuziekAcademie.

Sinds maart heeft DMA een nieuw pand aan de Jules Verneweg 30 te Emmen. Een prachtig pand op een ideale locatie. 700m2 met muzikale mogelijkheden die op en top benut zullen worden. Momenteel worden de laatste werkzaamheden verricht om de leslokalen te prepareren voor het nieuwe seizoen.

Lees meer